Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0 442 816 11 46
Belgegeçer : 0 442 816 43 36
WEB https://oltuteml.meb.k12.tr
Adres : YUSUF ZİYABEY MAH. ENDÜSTRİ SK. OLTU MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 1C OLTU / ERZURUM
VİZYON : Bütün öğrenciler öğrenebilir ilkesinden hareketle, tüm öğrencilerin başarısını artırmak, başarılı ve başarısız öğrenciler arasındaki seviye farkını azaltmak. Öğretmen-öğrenci-veli işbirliği içerisinde velilerimizin okula güvenini artırmak, velilerin okulun çeşitli faaliyetlerine katılımını sağlamak. Öğrencilerimizi toplum ve iş hayatına hazırlamak. Okul ve toplum içerisinde uymaları gereken kuralları kazandırmak.
MİSYON : Okulumuzda eğitim – öğretim ve yönetime ilişkin işlemleri; Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri ile kalkınma planlarındaki politika ve hedeflere uygun olarak yürütmek, evrensel değerler doğrultusunda uluslararası mesleki niteliklere sahip insan gücünün yetiştirilmesini sağlamaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz öğrenci sayısına göre genel başarı seviyesi normal olup, her yıl belirli sayıda öğrencimiz bir üst öğrenime devam etmektedir. 2008-2009 Eğitim – Öğretim Yılında yapılan Proje Tabanlı Beceri yarışmasına 2 farklı gruptan iki proje ile katılmış olup, Tasarruflu Priz adındaki proje ile Erzurum İl Birincisi olup, Bölge yarışmasında Erzurum’u temsil etmiştir. 2010-2011 Eğitim öğretim yılında Proje tabanlı beceri yarışmasına Elektrik elektronik bölümü AKILLI ECZACI ,Bilişim teknolojileri bölümü ise KARMAŞIK SAYILARIN HESAPLAMALARI Adlı projeler ile İl yarışmalarına katıldı. AKILLI ECZACI projesi il birincisi oldu. Samsunda yapılan bölge yarışmalarına katıldı.

Yabancı Dil :
Isınma : KALORİFER
Servis : Yok
Ulaşım : Özel Halk Minibüsü Toplu Taşıma, Özel Araç
Yerleşim Yeri : OLTU İLÇE MERKEZİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE 2 KM UZAKLIKTADIR.İL MERKEZİNE UZAKLIK 120 KM´DİR.
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavsız
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %10
Sportif Etkinlikler : Dart, Bocce, Voleybol, Futbol, Satranç, Masa Tenisi, Atletizm,